Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

Ще разгледаме примера за действието на съвпада Юпитер-Сатурн в Земния тригон. Както вече беше споменато по-горе, през 1802 г. се случва първото „придвижване“ на Земната стихия в Огнената (съвпад на Юпитер и Сатурн в 6° на Дева). В началото на XIX век американците активно завземат териториите на коренното население на Америка – индианците. Хенри Уилям Харисън (бъдещ президент на Съединените щати), а през 1802 г., сенатор в Индиана, получава заповед от президента Томас Джеферсън да завземе индианските територия. Това е началото на голямото преразпределение на територии. Именно през 1802 г. Джеферсън започва преговори с Франция за закупуване на френските колонии в Америка. Сделката е осъществена през 1803 г. и се нарича „покупката на Луизиана“. Да не забравяме, че съвпадът в 6° на Дева е първият в Земната стихия! Не е ли куриозно „съвпадението“ за смъртта на Хенри Уилям Харисън, деветият президент на САЩ, буквално шест месеца преди точния съвпад на планетите Юпитер-Сатурн на 26.01.1842 г. Става дума за така наречения „цикъл на смъртта на американските президенти“, описан в книгата на Майкъл Бейджент, Никълъс Кемпиън, Чарлз Харви: „Мунданна астрология“.

За това буквално казано следното: „От 1840 г. всеки президент, който е избран в годината на съвпад на Юпитер-Сатурн, умира по време на изпълнение на служебните си задължения. Внимание на този факт обръща астрологът д-р Л. Д. Браутън (L. D. Broughton) по време на убийството на Абрахам Линкълн, който забелязва, че Уилям Хенри Харисън (избран през 1840 г.) и Линкълн (избран през 1860 г.) умират на поста си и по време на работа. Така Браутън предсказва, че всеки президент, който бъде избран в година, завършваща на нула, ще умира по време на служебните си задължения, включително до 1960 г.“ Хенри Харисън, главният организатор на изселването на индианците (анексия) през 1802 г., умира на 04.04.1841 г., като прекарва само 32 дни като президент.

Началото на стихията Земя през ХІХ в. е белязано от грандиозно „завземане на земя“, но удивителното е, че в края на този период (в наши дни) има ново „преразпределение на територии“, което се възприема много болезнено по света. Всъщност това е закономерно, тъй като преходът или периодът на мутация от една стихия в друга е време на обща криза и настройване към новите условия. Като примери за преразпределяне на територии могат да се посочат бивша Югославия, Крим, както и части на Украйна, които, според изявлението на западните политолози, ще трябва да бъдат „върнати“ за погасяване на заемите на МВФ. Интересно е също така, че и сега САЩ са пряко въвлечени в „контрола на световните територии“, както в началото на Земния тригон.