Приятели на дъгата

Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов) днес

Body: 

Румен Колев е роден на 29.11.1960 г. в гр. Варна. В САЩ той изучава математика, икономика и будизъм в университета на Вашингтон, Сиатъл. През 1992 г. заминава по PHD икономическа програма в UCLA (Калифорнийски университет) и прекарва там 1 година с намерението да разбере, как да прогнозира хаоса на стоковата борса. През 1995 г. се завръща в България и през 2000 г. завършва Медицинска Академия – Варна. Провежда множество проучвания в областта на древни и съвременни методи за лечение с билки заедно с няколко български лечители. Неофициалните му познания са в областта на древните езици – гръцки, латински, акадски и шумерски.

Румен Колев се занимава с астрономия още от ученическите си години. На 17-годишна възраст има щастието да се свърже с астролози от Школата на Учителя Петър Дънов и оттогава до ден днешен астрологията става основен двигател и вдъхновител на живота му. Наблюдава небето в очакване на хелиакалните фази на звездите. Известен е с няколко публикации в JHA (Journal for the History of Astronomy) относно хелиакалните наблюдения и теории. Основните му проучвания са в областта на хелиакалните теории, история на астрологията, както и практическо наблюдение на небето. С няколко хилядни наблюдения на хелиакалните фази и доказателства за тяхното влияние той създава първата благонадеждна програма с изчисленията за планетите и звездите – Babylonia. Последната компютърна програма на Румен Колев „Porphyrius Magus” включва проучвания на неоплатоника Порфирий – филосовско-астрологични методи на преподаване, както и на неговия „учител” Антиохос и други Еленистични астролози.

Сега Румен Колев живее във Варна и е директор на „Placidus Research Center”. Организацията се занимава с проучване древните системи на познание в теорията и практиката от оригинални източници. Занимава се и с лекторска дейност, главно в областта на Античната астрология. Някои от темите, които присъстват в неговите курсове са: Тайните на съществуването на астрологията от времето на първия астролог – 5500 г. преди Христа - Енмедуранки - царя-жрец; Порфирий, който разкрива тайната връзка на астрологията със света на ангелите и демоните и с мистиката; проследяване развитието на астрологията през вавилонско-елинистично-арабско-средновековен-ренесансов периоди; връзката на неоплатонизма с астрологията; извора на живота или най свещеното място в хороскопа, ангела-хранител и Егото, познати в древносдтта като хилег, алкокоден и алмутен; хелиакалните фази на планетите, Магическият кръг на Петозирис; разглеждане на пасажи директно от акадски, латински и древно-гръцки от автори... като: Доротей, Птоломей, Порфирий, АбенРагел, Омар, Алкабициус, Региомонтанус.

Превод: Ст. Сунгова